onsdag 7 juli 2010

Spelningar 1999 och 2000, Not Dead Jet och Venus

(Räddat från min hemsida på skrotade Geocities.)

Rapport från spelningen den 13 augusti 1999

på Tantogården, Stockholm

Arrangemanget "Underground will take over Tantogården" pågick från klockan 16 fram till midnatt. Solen Skiner var uppe i sin gamla 70-talsform, med det fantastiska gunget och samspelet. Samla Mammas Manna missade jag tyvärr. Men bland andra vår trummis rapporterar att de var "grymt bra". Enligt tidningsreferat "tvingades" Samla av publiken att ge extranummer, och det blev spontan ringdans på planen. Mitt band, Not Dead Jet, fick äran att inleda alltihop. Vi körde fyra låtar: Cheap Chip Ciao, Blåa Änglar, Syster Cinderella och Sprithäxan. Sistnämnda låt planerar vi att spela in på skiva på Mors Dag nästa år.

Publikresponsen - somliga hävdar att 200 personer kan ha hunnit dit, vilket nog är en överskattning - var synnerligen välvillig. Många band och artister gjorde fina framträdanden. Det var ett väldigt välorganiserat och positivt arrangemang. Till sist tvingades arrangörerna att sätta upp skylten "Utsålt" vid grindarna. Enligt uppgift kom det 1700 personer, vilket innebar en mycket bra start på jobbet med Gärdetfesten nästa år, då det är 30 år sen första Gärdesfesten.

För att se 13 augustispelningen, KLICKA HÄR!


Spelning onsdag den 24 november 1999 på Tre Backar, Tegnérgatan, Stockholm

Not Dead Jet med Dennis spelade 24 november på Tre Backar. Förband: Venus. Rock´n´roll och progg och psykedeliskt blev det.

Tjejerna i Venus var kanon, med covers på Jimi Hendrix och Led Zeppelin och egna låtar. Enda bristen var att deras set var rätt kort, gissningsvis en halvtimme. Vi i Not Dead Jet spelade i över en timme. Det var kul, men let´s face it, vi spelade några låtar för mycket. Publiken var fantastisk, och responderade hela tiden med glada kommentarer.

Venus ska spela in platta, ryktas det, medan vårt band Not Dead Jet, tills vidare av olika anledningar ligger på is.

*BREAKING NEWS!*

Venus har uppträtt igen på Tre Backar, onsdag den 16 februari 2000. De delade kvällen med gruppen Rififi. Mellan de två grupperna finns en klar släktskap: Liten Falkeholm spelar trummor i Venus. Hennes dotter spelar bas i Rififi.

Den 29 februari är det dags igen, denna gång på Café 44 på Söder. Med start klockan 20 spelar Liquid State, Rififi och Venus, i nu nämnd ordning.

*BREAKING NEWS!*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar